W dniu 14.04.2023 r. klasy 1-3 udały się do Włocławskiego Centrum Edukacji Ekologicznej na warsztaty "Chleb nasz powszedni". W czasie zajęć uczniowie poznali produkty potrzebne do wypieku chleba, rozróżniali różne gatunki mąki, ziarna, kasze oraz poznali etapy powstawania pieczywa. Na podstawie zdobytych wiadomości układali historyjkę obrazkową.
Dowiedzieli się również jak ważne w pracy młynarza czy piekarza jest zachowanie bezpieczeństwa i higiena pracy. Cudowny zapach i aromat upieczonego chleba sprawił, że dzieci poczuły się głodne i z wielkim apetytem zajadały przepyszny chleb pszenno-żytni upieczony przez panią Joasię prowadzącą warsztaty. Na koniec uczniowie podziękowali Pani Joannie Fydryszewskiej za smaczny chleb, za wspaniale prowadzone zajęcia oraz za miłą atmosferę w czasie zajęć.